PROJEKTIT
Kasvustrategian laatiminen

Kymmenen vuoden aikana dronet muuttavat teollisia prosesseja ja yleistyvät jokapäiväisessä elämässämme

Tausta ja ongelma

Nordic Drone Initiative (NDI) on julkisen ja yksityisen sektorin tutkimushanke, jolla vauhditetaan kestävien drone-pohjaisten liikkuvuus- ja liitettävyysratkaisujen käyttöönottoa Pohjoismaissa. Dronet ovat nopeita, skaalautuvia ja automatisoituja kulkuvälineitä, jotka kehittyvät nopeasti. Tällä kehityksellä ennustetaan olevan suuria vaikutuksia eri toimialojen yrityksiin. Pohjoismaiden ja edelläkävijä yritysten ryhmän rahoittamassa hankkeessa analysoidaan, miten dronet muokkaavat pohjoismaisia yrityksiä ja yhteiskuntia tulevaisuudessa.

Lisätietoja löytyy NDI:n verkkosivuilla.

Keskeiset oivallukset

1.
Droneilla on erilainen arvolupaus verrattuna perinteiseen kuljetukseen

Dronejen taloudellinen potentiaali kuljetusalalla perustuu arvolupauksiin kuten nopeus ja täsmällisyys. On epätodennäköistä, että Dronet kilpailevat kumirenkaiden kanssa lähitulevaisuudessa.

2.
Teolliset prosessit ovat hyötyneet ensimmäisenä

Etenkin sisätiloissa tapahtuvat teollisuusprosessit ovat hyötyneet droneista ensimmäisinä. Ne ovat tarjonneet parhaan tasapainon taloudellisen potentiaalin ja helpon käyttöönoton välillä, teknologian ja säädösten kypsyessä.


3.
Painopiste on siirtymässä kuluttajapalveluihin

Nyt kun dronet ovat osoittaneet potentiaalinsa teollisuuden puolella, painopiste on siirtymässä yhä enemmän kuluttajapalveluihin ja asiakaskokemukseen. Säännösten ja teknologian kehittyessä jatkuvasti, droneilla ei ole enää pitkä matka parantamaan jokapäiväistä elämäämme.

Tutkimuksemme osoittaa, että kuvantaminen, ihmisten kuljettaminen ja tavaroiden kiireelliset toimitukset ovat dronejen arvokkaimmat käyttökohteet seuraavien 10 vuoden aikana.

Käyttötapausten taloudellinen potentiaali eri toimialoilla

Lähestymistapa

Käyttökohteiden on oltava taloudellisesti potentiaalisia ja mukauduttava mahdollistaviin tekijöihin.

Snapshots from the project

Haluatko kuulla lisää tästä projektista?

OLE YHTEYDESSÄ ASIANTUNTIJAAMME
Niko Saarinen

Management Consultant
niko@bellrock.fi​
+358 40 046 3160

TAI JÄTÄ YHTEYSTIETOSI JA ME OLEMME YHTEYDESSÄ SINUUN PIAN.

Jätä sähköpostisi ja olemme yhteydessä piakkoin.

Thank you! We will get back to you.
Oops! Something went wrong while submitting the email address.

Part of
Makers of
Group

We belong to a network of extraordinary talent. When needed, we can bring in experts in design, sales and marketing into the project. We enjoy working in cross-functional teams where handovers between people are seamless and often virtual.

makersof.group